Tio till sjukhus efter bombdåd i S:t Petersburg

UTRIKES

Ryssland. Tio människor har förts till sjukhus efter en explosion på ett välbesökt köpcenter i S:t Petersburg. Enligt rysk polis är det en sprängladdning som detonerat.

– En hemmagjord sprängladdning med sprängkraft motsvarande 200 gram TNT, fylld med dödliga fragment, detonerade i ett köpcenter i S:t Petersburg, säger kriminalpolisens talesperson Svetlana Petrenko, enligt ryska medier.

Tio personer vårdas på sjukhus. Ingen av dem har fått livshotande skador, enligt polisen, som har inlett en förundersökning om mordförsök. En källa inom räddningstjänsten uppger för AFP att en av de drabbade var allvarligt skadad.

Explosionen inträffade i en stor livsmedelsbutik vid Kalinintorget. Enligt ryska medier ska sprängladdningen ha varit placerad i en förvaringsbox. Inga större skador på byggnaden syns från utsidan.

I mitten av december sade ryska myndigheter att ett allvarligt terrordåd mot Kazan-katedralen i S:s Petersburg hade avvärjts, tack vare tips från den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. I april i år dog 16 människor i ett bombdåd mot tunnelbanan i staden.

TT-AFP