Två döda under protester i Venezuela

Publicerad 2014-03-06

Stockholm. Ytterligare två människor har dödats i samband med protesterna mot Venezuelas regering. Presidenten efterlyser möte med sydamerikanska ledare för att diskutera krisen.

De två dödsoffren sköts på torsdagen av prickskyttar. En av dem var en soldat och den andra en motorcykelförare, uppgav det regerande socialistpartiets vice ordförande.

Händelserna föregicks av att regeringskritiska demonstranter satt upp barrikader på en vältrafikerad väg genom huvudstaden Caracas. Nationalgardet skickades då till platsen - och använde tårgas och vattenkanoner för att skingra demonstranterna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

President Nicolás Maduro efterlyste under torsdagen ett krismöte med ledarna för länderna som ingår i det sydamerikanska handelssamarbetet Unasur med anledning av oroligheterna i landet, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Maduro bröt under onsdagen de diplomatiska förbindelserna till Panama efter att landet föreslagit att det konkurrerande Washingtonbaserade amerikanska samarbetsorganisationen OAS skulle sammankallas till ett möte för att bidra till lösningen på konflikten mellan oppositionen och regeringen i Venezuela.

Minst 20 människor har nu dödats under protesterna som pågått sedan den 4 februari mot hur Maduro styr landet. Demonstranterna är missnöjda med bristen på livsmedel, en skenande inflation och utbredd brottslighet.

TT