Mor och son återförenade efter 39 år

UTRIKES

Argentina. En före detta politisk fånge i Argentina och hennes son har återförenats efter att ha varit åtskilda i 39 år, rapporterar BBC.

Mario Bravo föddes i ett ökänt fångläger när militären styrde 1976. Strax efteråt blev han bortadopterad till ett par som inte var kommunister, vilket var vanligt förekommande under diktaturen. Men vanligtvis dödades mödrarna kort tid efter att de fött sina barn.

Tack vare hjälp från gruppen Mödrarna på Plaza de Mayo, som kämpat för rättvisa åt de bortrövade barnen, har nu Mario Bravo lyckats hitta sin biologiska mor, som föredrar att vara anonym och bara omnämnas med sitt förnamn Sara.

Mario Bravo växte upp i provinsen Santa Fe, men han tvivlade på sitt ursprung. För åtta år sedan bestämde han sig för att ta ett dna-test.

Provresultatet har sedan jämförts med den genbank som Mödrarna på Plaza de Mayo byggt upp, och efter många år gav detektivarbetet resultat.

I går morse var det äntligen dags för mor och son att återförenas, och Bravo berättar att han räknade timmarna och minuterna innan han fick träffa sin mamma.

– Min mor lever och det är ett mirakel, sade Mario Bravo på en känsloladdad presskonferens i Buenos Aires, enligt BBC.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM