Frankrike stängde moské

UTRIKES

Terrorjakt. Polisen stängde en moské öster om Paris på onsdagen och grep innehavaren av en revolver som hittades vid husrannsakningar föranledda av terrorattackerna den 13 november, uppger inrikesminister Bernard Cazeneuve.

Han säger att myndigheterna i förra veckan stängde två andra moskéer, eftersom som de misstänks vara plantskolor för islamistisk radikalisering. De moskéerna ligger i Gennevilliers nordväst om Paris och i staden Lyon. Det är första gången som Frankrike har vidtagit sådana åtgärder.

Säkerhetspersonal beslagtog jihadistdokument vid razzian mot moskén och lokaler med anknytning till den i Lagny-sur-Marne. Totalt nio personer sattes i husarrest och ytterligare 22 personer förbjöds att lämna landet, enligt Cazeneuve.

Det har gjorts razzior i 2 235 bostäder och byggnader, 232 personer har gripits och 334 vapen har beslagtagits, varav 34 stridsvapen.

Belgisk polis tog på onsdagen in två personer till förhör i samband med en serie razzior i jakten på huvudmisstänkta för Paris-attackerna, rapporterar AFP.

"I morse genomsöktes fem lokaler i Bryssel-regionen, gällande den pågående federala utredningen om Mohamed Abrini, som är på flykt, och Ahmed Dahmani, som för närvarande är anhållen i Turkiet", sade en federal åklagare i ett uttalande.

Abrini kopplas till en bil som användes i Paris.

TT-Reuters