Terrordrabbad bar öppnar igen

UTRIKES

Paris. Det har det blivit dags för La Bonne Bière - en av barerna som attackerades under terrordåden i Paris - att välkomna gästerna tillbaka. Ägarna har gjort sitt bästa för att sudda ut minnen som bokstavligt talat satt i väggarna.

Fem personer dödades i kulregnet på baren den ödesdigra kvällen den 13 november. Efter att stället renoverats och målats om kunde de första parisborna trilla in för att dricka sitt morgonkaffe på fredagen.

– Vad kan vi göra för att börja om, för att komma tillbaka igen? Vi har utfört en del arbete, målat väggarna för att radera tecknen från den här mardrömmen, säger ägaren Audrey Bily, till AFP.

Utanför finns fortfarande mängder av blommor och tända ljus. På tavlan som normalt används för att skriva menyn tackar personalen för stödet och sänder sina tankar till offrens anhöriga, visar bilder från Le Mondes reporter på Twitter.

Det tar tid för många av de verksamheter som var måltavlor under terrordåden att återvända till det normala. Baren mitt emot La Bonne Bière, vilken också var en måltavla under attackerna, är fortfarande igenbommad. Konserthallen Bataclans ägare sade i onsdags att de planerar att öppna igen först i slutet på nästa år.

TT-AFP