Tredje bombman i Paris identifierad

UTRIKES

Terrorattacken. Den 23-årige Foued Mohamed-Aggad från Strasbourg i östra Frankrike har identifierats som den tredje självmordsbombaren vid terrorattacken mot konserthallen Bataclan i Paris.

Mohamed-Aggad reste till Syrien med sin bror Karim och en grupp vänner 2013. Hans mamma gick till polisen när hon i slutet av november i år fick ett sms från Syrien.

"Din son dog som martyr med sina bröder den 13 november", lyder meddelandet som uppenbarligen hade sänts av Foueds fru, uppger mammans advokat Françoise Cotta för AFP.

Hans föräldrar är frånskilda och Foued bodde med sin mamma norr om Strasbourg i östra Frankrike tills han åkte till Syrien. Enligt Cotta ville brodern Karim "återvända hem eftersom han inte stod ut där". Foued, däremot, meddelade sin mamma att han var "gift, mycket lycklig och nyligen fått barn".

– För honom var det inte aktuellt att återvända till Frankrike. Han sade att han ville dö som självmordsbombare i Irak. Familjen hade inte hört något från honom sedan augusti, säger Cotta.

De flesta i gruppen som reste till Syrien återvände i maj 2014 och är häktade i Strasbourg misstänkta för terrorbrott.

Foueds pappa fick veta vad som hänt först på onsdagsmorgonen. Han säger att han skulle ha dödat sin son om han känt till hans planer i förväg.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM