Sex dödade vid ambassad i Kabul

UTRIKES

Afghanistan. Efter utdragna strider har afghanska säkerhetsstyrkor slagit tillbaka en talibanattack vid det spanska ambassadområdet i Kabul.

Minst fyra afghanska och två spanska poliser dödades i dådet.

Skottsalvor och explosioner hördes till och från i den afghanska huvudstaden under natten till lördagen. Efter flera timmars strider kunde säkerhetsstyrkor sedan ta kontroll över situationen vid det spanska ambassadområdet. Minst tre angripare sköts ihjäl, rapporterar afghanska Tolo News.

– Insatsen tog tid eftersom vi ville undsätta människor instängda i omgivande byggnader och vi var tvungna att röra oss med försiktighet, säger polischefen i Kabul, Abdul Rahman Rahimi, till nyhetsbyrån Reuters.

Attacken inleddes på fredagseftermiddagen när en självmordsbombare detonerade sin sprängladdning vid ingången till ett gästhus som ligger vid ambassaden. Sedan tog sig flera personer in på området och öppnade eld.

Fyra afghanska poliser och två spanska poliser dödades. Minst nio afghaner skadades, enligt Reuters.

Talibanerna har tagit på sig dådet. Attacken inträffade bara några dagar efter att president Ashraf Ghani deltagit i en regional fredskonferens i Pakistan, där han sökte stöd för att återuppta fredssamtalen som strandade tidigare i år.

TT