Hot stänger skolor i Los Angeles

UTRIKES

USA. Samtliga skolor i Los Angeles, med 640 000 elever, stängdes på tisdagsmorgonen lokal tid sedan man mottagit ett hot. En federal källa tror att hotet var en bluff.

Los Angeles skolchef Ramon Cortines sade att beslutet fattats sedan hot riktats mot "inte en eller två skolor, utan mot många". Polisen ansåg att hotet var "trovärdigt" och beslutade att stänga över 1 000 skolor. Elever och personal beordrades att hålla sig borta från skolorna.

– Vi har beslutat att hålla skolorna stängda till dess att vi är helt säkra på att skolområdena är säkra, säger Steven Zipperman, chef för skolenheten på Los Angelespolisen, enligt AFP.

I hotet, som sändes från en dator med IP-adress i Tyskland, ska ryggsäckar och "andra emballage" ha nämnts skriver Reuters.

Hot riktades även mot skolor i New York. Där bedömde polis att hoten inte var trovärdiga och valde att inte stänga skolor. New Yorks polischef William Bratton ansåg enligt Reuters att Los Angeles överreagerat. En federal myndighetsperson, som inte ville bli namngiven, sade att hotet troligen var en bluff.

TT