Intrång i Clintons väljardatabas

UTRIKES

USA. Demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders kampanjledning anklagar funktionärer inom Demokraterna för att gynna konkurrenten Hillary Clinton och kräver att åter få tillgång till en väljardatabas.

En kampanjarbetare hos Sanders har fått sparken sedan han gjort intrång i Clintons individuella databas om väljare. Men partiet har straffat hela Sanders kampanj genom att tillfälligt stänga av den från hela datasystemet.

Sanders kampanjledare Jeff Weaver säger att det hela skedde oavsiktligt och hotar gå till domstol om inte tillgången till väljardata återställs.

– I det här fallet verkar det som om de försöker hjälpa Clintons kampanj, säger Weaver.

Alla kandidater har tillgång till databasen och använder den för att planera sin strategi inför valet nästa år. Men vissa delar är individuellt utformade och stängd för konkurrenterna.

Det som tycks ha inträffat är att företaget som tillhandahåller uppgifterna råkade ut för ett säkerhetsproblem i onsdags, vilket gav utomstående insyn i Clintons stängda delar av systemet. Kampanjarbetaren hos Sanders - som ligger långt efter Clinton i opinionen - utnyttjade luckan för att surfa runt bland uppgifterna innan brandväggen började fungera igen.

TT