Dödad i vansinneskörning i Las Vegas

UTRIKES

USA. Minst en person omkom och ett trettiotal skadades när en bilist körde upp på en trottoar som var full av människor i centrala Las Vegas. Kvinnan som satt bakom ratten har gripits, misstänkt för att kört på människorna med avsikt.

Händelsen inträffade i närheten av hotellet Planet Hollywood Resort and Casino, där skönhetstävlingen Miss Universum avgjordes under natten till måndagen.

– Man tror att det är någon sorts show, eftersom du är i Las Vegas. Men sedan såg jag människor flyga genom luften, säger ögonvittnet Rabia Qureshi till en lokal tv-station, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Bilen var som ett bowlingklot och kropparna flög som käglor, berättar hon.

Bilen kördes enligt CNN av en kvinna som hade ett treårigt barn med sig. Kvinnan har gripits av polisen, som säger att hon verkar ha gjort påkörningarna med avsikt, men att det inte rör sig om något terrorbrott.

– Det såg inte ut som om hon ville stanna bilen, hon hade båda händerna på ratten och tittade rakt fram, säger ett ögonvittne till CNN.

26 personer vårdas på sjukhus efter händelsen, bland dem ett elvaårigt barn. Sex av dem uppges vara allvarligt skadade, enligt Reuters.

TT