Dödligt knivöverfall i Jerusalem

UTRIKES

Mellanöstern. Två civila israeler och två palestinska gärningsmän har dödats vid ett knivöverfall i Jerusalems gamla stad som följdes av skottlossning, rapporterar medier i Israel.

Enligt polisen angreps israelerna på onsdagen av de två knivbeväpnade palestinierna vid Jaffaporten, som är en av de gamla stadsportarna. En av israelerna dog av knivhugg, medan den andre troligen träffades av skott då israeliska gränsvakter ingrep och öppnade eld. Dessutom vårdas en tredje israel för allvarliga stickskador, skriver flera medier.

De två palestinierna ska ha hört hemma i ett flyktingläger på Västbanken, norr om Jerusalem.

Jaffaporten är också en av de platser där turister rör sig under Jerusalembesök. Porten ligger nära de heliga platserna i stadskärnan, som intogs av Israel i kriget 1967. Israel har införlivat gamla stan och östra Jerusalem med Israel, en åtgärd som inte har internationellt stöd. Frågan om Jerusalem har varit en av de svåraste stötestenarna vid alla försök till fredsförhandlingar.

Sedan början av oktober har det inträffat nästan dagliga angrepp och sammanstötningar i Israel och i de palestinska områden som Israel ockuperar.

Minst 17 israeler har fått sätta livet till under höstens våldsvåg. 125 palestinier har dödats, enligt AFP var många av dessa personer som dödades när de iscensatt angrepp.

Därtill har en eritrean och en amerikan mist livet.

TT-AFP-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM