Angripare med kniv sköts till döds

UTRIKES

Palestinakonflikten. Två palestinier sköts på lördagen till döds och en israelisk soldat skadades i två olika incidenter där de israeliska myndigheterna uppger att polis och militär blivit attackerade.

En palestinsk man sköts till döds när han försökte knivhugga en israelisk polis nära Jerusalems gamla stad, uppger en talesperson för polisen.

Enlig polisen hade mannen väckt polisens misstänksamhet och när de närmade sig honom tog han fram en kniv och försökte hugga en av poliserna. Mannen sköts omedelbart till döds av de andra poliserna.

Senare på lördagen skadades en israelisk soldat på den ockuperade Västbanken när en palestinier, enligt arméns uppgifter, körde på honom med sin bil vid en vägspärr. Ett vittne som körde bakom säger dock att palestiniern aldrig attackerade soldaten innan han själv blev skjuten.

Enligt vittnet Jamil Dawoud så missförstod en soldat situationen när en av de tre soldaterna snubblade när palestiniern körde fram sin bil. Den palestinske mannen dog senare av skottskadorna.

TT-AFP-NTB

ARTIKELN HANDLAR OM