Trump: "Ha så kul med covfefe"

UTRIKES

USA. Vad betyder egentligen "covfefe"? Inte ens upphovsmannen själv verkar sitta inne på svaret. USA:s president Donald Trump har svarat och dessutom passat på att radera den mytomspunna tweeten.

"Despite the constant negative press covfefe" (Trots den konstant negativa press covfefe), skrev USA:s president på Twitter strax efter midnatt. På sociala medier började det genast spekuleras vilt över vad tweeten, som sannolikt både är felstavad och ofullständig, betyder.

Sex timmar senare kom den första kommentaren från Donald Trump, som tyvärr ser ut att innebära att vi aldrig med säkerhet får reda på vad nyordet "covfefe" egentligen betyder.

"Vem kan klura ut den verkliga betydelsen av covfefe??? Ha så kul!", twittrade en förtjust president.

Små händer?

Innan det första inlägget raderades hann det få över 38 000 kommentarer och under hashtaggen #covfefe har hundratusentals inlägg skrivits världen över.

Många försöker förklara. Presidenten syftade kanske på "coverage", det vill säga mediebevakningen som han ofta kritiserar. Men ännu fler försöker få sig ett gott skratt på Trumps bekostnad.

"När du försöker skriva 'coverage' men dina händer är för små för att träffa alla tangenter på ditt tangentbord", skriver sajten Urban Dictionary och syftar på Donald Trumps väldokumenterade osäkerhet kring storleken på sina händer.

I en fejkad version av Googles översättningssida har en fyndig twittrare fyllt i "covfefe" som översätts från ryska till "Jag avgår".

Orört i timmar

Trumps inlägg låg orört på presidentens twitterkonto i över fem timmar - för att utan en kommentar plötsligt raderas. Men innan dess hann spekulationer väckas kring varför presidentens stab inte uppmärksammade eller ändrade inlägget.

"Det har nu gått en timme sedan presidenten twittrade detta. Det är vår skyldighet som press att hjältemodigt #covfefe denna historiska nya era", skriver satirsajten Fusion som dessutom ändrat sin beskrivning på Twitter till "Covfefe för det nya Amerika".

"En timme har gått. #Covfefe-tweeten är fortfarande uppe. Svär vi in Pence nu eller efter vi har begravt Trump?", kommenterade en twittrare och tonläget blev genast några snäpp mörkare.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM