Borgmästaren: Ni kommer inte att vinna

UTRIKES

Londondådet. Londons borgmästare Sadiq Khan varnar dem som planerar nya terrorattacker:

– Vi kommer att besegra er. Ni kommer inte att vinna, sade han under en minnesceremoni.

Tusentals Londonbor samlades i parken Potters Fields Park utanför Londons stadshus för att hedra offren för lördagens attentat. Sadiq Khan, som är muslim, hade med sig representanter för landets kristna, judar och muslimer på scenen under talet.

– Jag vill skicka ett tydligt budskap till de simpla och onda extremisterna som genomför dessa fruktansvärda brott. Vi kommer att besegra er. Ni kommer inte att vinna. Och som en stolt och patriotisk brittisk muslim säger jag: Ni begår inte dessa avskyvärda dåd i mitt namn.

"Stor beslutsamhet"

Sadiq Khan passade också på att tacka räddningstjänstens personal och även vanliga Londonbor som kommit till de drabbades undsättning.

– Vår stad är tyngd av sorg och vrede i kväll, men också med stor beslutsamhet, eftersom vår enighet och kärlek för varandra alltid kommer att vara starkare än extremisternas hat, sade Khan som avslutade talet med en tyst minut.

Enligt Victoria Ward, 27, och Alec Hammond, 24, lyckades borgmästaren fånga stämningen i staden.

– Jag har bott i London under hela mitt liv. Den här staden är verkligen mångkulturell, och det finns dem som vill förstöra det, säger Victoria Ward.

Alec Hammond vill satsa på dialog och utbildning för att minska klyftorna mellan människor i staden.

– Om du känner några som du tror har en annan åsikt än du, samtala med dem. Jag tror att många förvånas över hur lika de tycker om mycket, säger han.

"Borde aldrig ha hänt"

Naima Omar, 22, kom till minnesstunden tillsammans med Nick Grant, 65, för att hedra dem som drabbats, men också för att protestera mot dem som försöker utnyttja våldsdåd för att så split mellan människor.

– Ibland, förhoppningsvis inte den här gången, kan reaktionen vid terrorattentat bli en ökad islamofobi, säger Nick Grant.

– Det som hänt är så klart fruktansvärt och borde aldrig ha hänt, men vi måste hantera det på bästa sätt, genom att inte låta rasismen vinna, säger Naima Omar.

London, TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM