Amerikanska soldater skadade i Afghanistan

UTRIKES

Afghanistan. Ett okänt antal amerikanska soldater har skadats i vad som tycks vara en insiderattack på en militärbasen Shaheen i Mazar-i-Sharif, norra Afghanistan. En talesperson för den afghanska armén uppgav ursprungligen att fyra amerikanska soldaterna dödats när en afghansk soldat öppnat eld mot dem, men detta dementerades kort därefter av en amerikansk armékälla. Den amerikanska armékällan uppgav istället att ett ospecificerat antal amerikanska soldater skadats samt att en afghansk soldat dödats, men gav inga ytterligare detaljer om händelseförloppet.

Den misstänkta insiderattacken är den andra på kort tid. Den 10 juni sköt en afghansk soldat ihjäl tre amerikanska soldater i provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Talibanerna tog genom en talesperson på sig den attacken, i vilken även gärningsmannen dödades.

Försvarsmakten har ett 50-tal medarbetare baserade på den tyska militärbasen Camp Marmal i Mazar-i Sharif, men via Twitter meddelar myndigheten att ingen svensk personal fanns på plats under attacken på Camp Shaheen.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM