Fler offer efter Londonbranden

UTRIKES

Storbritannien. 58 personer saknas och är förmodligen döda efter branden i höghuset Grenfell Tower i London, meddelar polisen. I antalet ingår de 30 som redan bekräftats vara döda.

– Det är 58 människor som vi fått uppgifter om befann sig i Grenfell Tower under natten och som saknas, och sorgligt nog måste jag utgå ifrån att de är döda, säger Stuart Cundy, befäl hos Londonpolisen.

Siffran kan fortfarande ändras, tillägger han.

Den brittiska premiärministern Theresa May träffar i dag överlevande från branden. Mötet äger rum på hennes kontor på Downing Street 10. Även andra boende från North Kensington, volontärer och lokala religiösa ledare är på plats.

Premiärministern höll i morse ett möte med regeringen för att försäkra sig om att allt möjligt stöd ges åt dem som berörs av tragedin, sade en talesperson för Downing Street.

May har kritiserats för hur hon hanterade tragedin där hittills 30 personer har bekräftats omkomna. Hon ansågs undvika lokalbefolkningen när hon besökte den 24 våningar höga byggnaden i torsdags. När hon återvände dagen efter skrek folk åt henne att skämmas. Vid ett senare besök i en kyrka fick polis hålla tillbaka en buande folksamling.

Enligt besked häromdagen har hon besökt skadade på sjukhus. En pressad May har nu också erbjudit ekonomisk kompensation på fem miljoner pund till drabbade familjer.

Tågtrafiken har stoppats på öppna spår som passerar ett stenkast ifrån Grenfell Tower. Brandkåren har begärt att trafiken ställs in på två tunnelbanelinjer, eftersom det är risk att det faller brandskadat material från höghuset. Säkerhetsarbete pågår för att begränsa nedfallet.

TT-AFP-Reuters