Borgmästare gripen efter överfall

UTRIKES

Frankrike. Den franska högerpolitikern Nathalie Kosciusko-Morizet överfölls och slog sig medvetslös när hon kampanjade inför söndagens val. En borgmästare har nu gripits.

Den profilerade politikern och tidigare miljöministern slog huvudet i marken efter att ha knuffats av en man när hon pratade med väljare på ett torg i Paris i torsdags.

Hon kandiderar till Frankrikes parlament för Republikanerna och fick föras till sjukhus efter att ha varit medvetslös i flera minuter.

Mannen tryckte upp flygblad i hennes ansikte vilket gjorde att hon tappade balansen och föll. Han har nu identifierats som 55-årige Vincent Debraize, borgmästare i den lilla orten Champignolles i norra Frankrike.

Enligt nyhetsbyrån AFP:s reporter, som såg händelsen, ska Debraize ha sagt något i stil med "dumma bobo" till Kosciusko-Morizet, vilket är ett uttryck för en hipster.

Debraize flydde sedan från platsen men en partimedlem tog upp jakten efter honom. Han kunde senare gripas och är nu misstänkt för brott.

Nathalie Kosciusko-Morizet riskerar att förlora sin plats i parlamentet mot Gilles le Gendre som företräder presidenten Emmanuel Macrons rörelse La République en marche (Republiken på väg).

TT