Hoppfull om sjukförsäkringslag trots bakslag

UTRIKES

USA. Mitch McConnell, majoritetsledare i USA:s senat, är optimistisk om att få igenom det nya förslaget till sjukförsäkringslag - trots att han i går tvingades skjuta upp en omröstning om förslaget efter oenighet inom Republikanska partiet.

– Det är en komplicerad fråga, men många diskussioner pågår och vi är fortfarande optimistiska om att vi kommer att lyckas, sade McConnell efter ett möte i Vita huset med president Donald Trump och republikanska senatorer.

Att partiet ännu inte lyckats enas om det förslag som ska ersätta den nuvarande sjukförsäkringslagen, "Obamacare", ses som ett stort bakslag för Trump.

Beskedet innebär att omröstningen skjuts upp till efter senatens ledighet i samband med självständighetsdagen den 4 juli. Republikanerna har sedan tre veckor på sig att få igenom förslaget innan det månadslånga sommaruppehållet börjar.

Förslaget till ny sjukförsäkringslag, som är tänkt att riva upp och ersätta "Obamacare", innebär att ytterligare 22 miljoner amerikaner blir oförsäkrade, enligt en ny prognos.

TT-AFP-AP-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM