Man som kidnappat fotomodell gripen

UTRIKES

Italien. Italiensk polis har gripit en 30-årig polsk man som misstänks ha drogat och kidnappat en 20-årig brittisk fotomodell.

Den brittiska kvinnan anlände till Milano i juli för ett fotojobb som hade anordnats av hennes agent. Men när hon kom till studion blev hon i stället överfallen och drogad. Den 30-årige gärningsmannen, som är polsk medborgare och boende i Storbritannien, förde henne med bil till en by nära Turin och höll henne där som gisslan.

Mannen släppte henne efter sju dagar utanför det brittiska konsulatet i Milano, och greps därefter av polis. Mannen ska ha sagt till modellen att han inte längre kunde hålla henne fånge sedan han fått reda på att hon hade barn.

Under fångenskapen hade mannen kontaktat modellens agent och begärt en stor lösesumma för att han inte skulle sälja kvinnan som sexslav på internet. Om planerna verkligen var allvarligt menade är oklart, säger italiensk polis. Gärningsmannens version av händelserna är "knappast trovärdig" säger Milanos vice åklagare Paolo Storari på en presskonferens på lördagen.

– Oavsett om han har fantiserat ihop det hela, är det klart att han är en väldigt farlig man som drogade sitt offer så fort hon kidnappats och stoppade ner henne i en stor väska i bakluckan i en bil, säger han.

TT-AFP