Polis i tre länder grep 17 i drogräder

UTRIKES

Australien. Polisen i Australien, Dubai och Nederländerna har gripit 17 personer och beslagtagit närmare två ton narkotika i drogräder.

Nio män och en kvinna greps i Sydney på tisdagen och fem män greps i Förenade arabemiraten av polisen i Dubai, enligt Australiens federala polis. Detta skedde i simultana operationer. Samtidigt grep myndigheter i Nederländerna två män som påstås ha varit ansvariga för att arrangera drogleveranserna till en kartell baserad i Australien.

De droger som beslagtogs var amfetamin, kokain och ecstacy.

"Personerna som vi hävdar är delaktiga i denna kartell är organiserat kriminella från Mellanöstern som är välkända av polisen. Och under decennier har denna grupp stoltserat med sin förmögenhet och sina aktiviteter genom att säga till samhället att de är oåtkomliga", säger Neil Gaughan, polissekreterare vid AFP, enligt ett uttalande.

"I dag bör det vara uppenbart att de inte är det."

Polisen utförde räderna i 32 bostäder i Sydney och utfärdade arresteringsorder mot 52 personer. Enligt polisen är det en av de största attackerna mot organiserad kriminalitet i Australiens historia.

TT-Reuters