Flera döda i översvämningar i Toscana

UTRIKES

Italien. Minst sex människor har omkommit i våldsamma översvämningar i den italienska kuststaden Livorno. Fyra av dem var medlemmar av en familj som hittades döda i sin översvämmade lägenhet.

De våldsamma skylfallen drog fram under stora delar av Italien under natten. I huvudstaden Rom har flera tunnelbanestationer stängts. Värst drabbades staden Livorno i Toscana, där omkring 260 millimeter regn föll på bara två timmar, skriver Corriere della Sera.

En tvåårig pojke hittades död tillsammans med sina föräldrar och farfar i en källarlägenhet. Farfadern, som bodde en trappa upp, hade lyckats rädda en fyraårig flicka, men omkom när han återvände för att hämta det yngre syskonet, rapporterar AFP.

Ytterligare två personer hittades döda i Livorno. En sjunde person dog i en trafikolycka, men det är oklart om olyckan hade samband med ovädret.

Räddningstjänsten och armén letar efter överlevande som inte lyckats fly. Man befarar fler dödsoffer.

Livornos borgnästare Filippo Nogarin beskriver situationen som kritisk, och anklagar myndigheterna för att ha underskattat allvaret i skyfallen. Nivån på vädervarningen var orange, den näst högsta.

– Vi väntade oss inte det här eftersom varningen var orange. Och så vaknade vi upp till detta, säger han enligt Reuters.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM