TT-Sport

Drama för Stensils – vidare till semifinal

Av: 

TT

Sveriges Linnea Stensils vann sin kvartsfinal i kanot, K1 200 meter, under sommar-OS i Tokyo. Hon är därmed klar för semifinal.
Sveriges Linnea Stensils vann sin kvartsfinal i kanot, K1 200 meter, under sommar-OS i Tokyo. Hon är därmed klar för semifinal.

TT-SPORT

Vägen till en OS-medalj blev plötsligt 200 meter längre för Linnea Stensils.

Bra eller dåligt?

– Det kan ha både för- och nackdelar, säger den svenska kanotisten till TT.

Då hade hon precis klarat av dagens andra heat i klassen 200 meter vid kanotanläggningen i Tokyo. Ett heat för mycket kan tyckas för OS-sjuan från Rio men den här dagen var inte marginalerna på svenskans sida.

Lottningen gav henne tuff konkurrens i kvalet, bredvid i vattnet fanns såväl Dora Lucz, Ungern, med EM-silver i år som silvermedaljören från OS senast, polskan Marta Walczykiewicz. Det var också tillsamman med dem som kampen stod om de två direktplatserna till semifinalen.

Liten marginal

200 meter är kanotens motsvarighet till friidrottens eller simningens sprintdistanser. Marginalerna är små och ibland grymma och det blev svenskan högst medveten om i försöksheatet. I mål skiljde det blott nio tusendelar till tvåan, polskan.

– Jag visste att jag eventuellt skulle hamna i en kvartsfinal. Det är alltid nervöst och få de första loppen gjorda och jag tycker att jag gjorde väldigt bra första del av loppen men får inte till det riktigt i slutet.

I den påtvingade kvartsfinalen gick saker och ting däremot betydligt enklare, det var till slut en kamp om segern men då både ettan och tvåan går vidare till torsdagens semifinaler var det av mindre betydelse.

PÅ OS-schemat står förutom nu semifinal och förhoppningsvis även 500 meter.

– För mig idag tror jag det var bra, säger Stensils om att det blev två lopp.

– Jag fick känna på kroppen två gånger och hur det var. Sedan har jag många lopp i veckan så det är klart att man måste se till att man återhämtar sig ordentligt men det tror jag inte är några problem.

Publisert: