Ny seger för Färjestad

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. HV71 förlorade mot AIK. Det innebär att Färjestads tre poäng mot Frölunda gör att laget klättrar till en andraplats i tabellen.

Något som mycket väl kan betyda att de västsvenska rivalerna kan få mötas i slutspelet igen.

En sista kraftmätning mellan två rivaler inför slutspelet. Så mycket kraft blev det inte, men Färjestad såg till att skaffa sig ett psykologiskt övertag. I och med 3-2-segern har Färjestad 4-1 i matcher på Frölunda under grundserien.

– Samtidigt är det så tätt i tabellen så det är svårt att förutse, men det är alltid kul att möta Frölunda och det är ett möte som fansen skulle gilla i alla fall, sade Färjestads lagkapten Rickard Wallin.

Ett sådant inbördes övertag kan spela stor roll när valen för kvartsfinalserierna ska göras.

– Visst kan man vända ett underläge till sin fördel, men vi lär inte välja något lag som vi har minusstatistik på, sade Wallin.

Drabbningen på tisdagskvällen var dock en typisk för en match direkt efter ett uppehåll. Lite rörigt, lite oorganiserat och målchanser som uppkom tack vare motståndarens misstag.

– Det är alltid lite speciellt att komma igång efter ett uppehåll, vi har haft kort om folk på träningarna också, sade Wallin.

Under uppehållet hade Färjestad tre spelare i Tre Kronor, fyra i Norge, en i Finland och en i Tjeckien.

Den sistnämnde, alltså målvakten Alexander Salak som nollade Tre Kronor i Oddset hockey games, visade dock att formen sitter i.

– Han räddade oss, framför allt i den andra perioden där det kändes som vi var på väg att tappa matchen innan Christian (Berglund) fick in kvitteringen. Salak vann målvaktsmatchen tycker jag även om Hudacek var bra, sade Wallin.

Färjestads tränare valde att formera om samtliga kedjor inför den tredje perioden.

– Vi drog fram lite gammal skåpmat för att hitta lite energi och glädje, sade tränaren Leif Carlsson och syftade på några nygamla formationer.

Han var nöjd med effekten det gav och trots Frölundas 2-1-mål tidigt i den tredje perioden lyckades Färjestad resa sig och vinna.

Frölunda ligger kvar i lite av ett ingenmansland på sjundeplats, sex poäng upp till Modo och med lika många ner till Brynäs.

– Jag tycker ändå vi gjorde en bra match, fortsätter vi så här kommer det att trilla in fler poäng. Men det är klart att det känns lite surt att förlora när vi tog ledningen i tidigt i tredje perioden, sade Frölundatränaren Kent Johansson.

TT

Publicerad: