Bomskott gav HV full pott mot Timrå

Publicerad:
Uppdaterad:

Timrå. Skottet bommade målet - men Mattias Karlssons skott blev ändå en riktig lyckträff som gav HV segern med 2-1. Smålänningarnas femte seger mot Timrå och 15 poäng av 15 möjliga.

Mattias Karlsson slog iväg ett direktskott på en passning från Jason Krog. Timråmålvakten Daniel Bellissimo behövde inte ingripa - skottet var ju på väg att gå utanför. Men pucken träffade Timråbacken som stod en meter vid sidan av målet och studsade in i mål bakom en helt överspelad Bellissimo.

– Visst var den ett riktigt turmål, men jag hade ju ett skott tidigare som var på väg in i krysset som träffade Timråmålvaktens klubbskaft. Så jag var kanske värd den här fullträffen, sade segerskytten Mattias Karlsson med ett stort leende.

Karlsson var under två säsonger tongivande back i Timrå, sedan två säsonger tillbaka är han en av de viktigaste backpjäserna i HV 71.

– Det var ju tredje raka segern för oss, men i dag vann var Timrå bättre och borde ha fått bättre utdelning än noll poäng. Men det är en styrka att vinna även de matcher där allt inte stämmer, konstaterade Mattias Karlsson.

Inför slutspelet gäller det att spela till sig alla fördelar - ju högre tabellplacering desto bättre.

– Vi ska ge allt i kampen mot Färjestad om andraplatsen. Det är nog inte så mycket att göra åt Skellefteå som har sju poängs försprång. Fördelen av en extra hemmamatch i en avgörande slutspelskamp är viktig. Därför gäller det att kriga på i varje match som återstår i grundspelet, sade Mattias Karlsson.

Besvikelsen var stor i Timrå efter den femte raka förlusten mot HV.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Den bästa hemmamatchen under hela säsongen. Vi skapade ju också massor av målchanser som borde ha resulterat i ett par mål. Typiskt att HV avgör med ett turmål - en riktig kalldusch för oss, konstaterade Timråtränaren Tomas Montén.

HV-tränaren Ulf Dahlén hade noterat två stora plus i sitt anteckningsblock.

– Det här var väl inte vår bästa match, men vi vann en riktig lagseger och målvaktsspelet höll bästa klass.

Gustaf Wesslau var kvar hemma i Jönköping eftersom familjen väntar tillökning. Jonas Gunnarsson fick chansen och han svarade för en helt suverän insats.

TT

Publicerad: