Elva ryssar till OS-avstängda av IOK

TT-SPORT

Olympiskt. Ytterligare elva ryska vinteridrottare har stängts av från OS på livstid efter att ha brutit mot antidopningsreglerna under OS i Sotji.

Längdskidåkarna Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnych och Natalja Matvejeva är några av de nya namnen som Internationella olympiska kommittén (IOK) nu straffar.

32-årige Kriukov tog i Sotji silver i sprintstafett tillsammans med Maxim Vylegzjanin, som sedan november också är livstidsavstängd av IOK. Båda har sedan tidigare fråntagits sina medaljer. 31-årige Bessmertnych var med i det ryska stafettlaget över 4x10 kilometer som också fråntagits sitt OS-silver.

31-åriga Matvejeva har tidigare ertappats för dopning och var sedan tidigare avstängd från spelen i Pyeongchang. Vid VM i Lahtis, Finland, tidigare i år tog hon silver i sprintstafett i par med Julia Belorukova.

I VM-semifinalen i den individuella sprinten hakade Matvejeva ihop med den svenska stjärnan Stina Nilsson som föll och missade sprintfinalen.

Utöver de tre längdåkarna så har IOK valt att stänga av OS-silvermedaljörerna i rodel i Sotji, Tatjana Ivanova och Albert Demtjenko, två skridskoåkare, två bobåkare och två ishockeyspelare.

TT