Åtta Jerringpriskandidater kvar

TT-SPORT

Jerringpriset. Fjolårsvinnaren Peder Fredricson har chansen, precis som Bragdguldvinnaren Sarah Sjöström.

Bland de åtta som fortfarande kan på Jerringpriset finns också thaiboxaren Sofia Olofsson och paratennisspelaren Stefan Olsson.

Fjorton kandidater har bantats till åtta i omröstningen till Radiosportens Jerringpris. Daniel Ståhl, VM-tvåa i diskus, Anna Nordqvist, majorvinnare i golf, och Badou Jack, världsmästare i boxning, är tre namn som har gallrats bort efter den första röstningsomgången.

Kvar återstår en ganska brokig skara idrottare:

Sarah Sjöström, som fick priset 2014 och 2015 och var trea i fjol, är föga förvånande med och fajtas om utmärkelsen även i år efter sina fantastiska framgångar i simbassängen.

Peder Fredricson, som tog guld i ridsports-EM i somras, kan bli den första manliga idrottaren på drygt 30 år att få Jerringpriset två år i rad.

De VM-klara fotbollsherrarna finns också med bland de åtta slutkandidaterna, precis som Tre Kronor efter guldet i ishockey-VM. Senast ett lag fick priset var 1994, då herrlandslaget i fotboll prisades för sitt VM-brons.

Tove Alexandersson blev femma i Jerringprisomröstningen förra året. Hoppet lever för henne även i år efter trippla VM-guld i både orientering och skidorientering.

En trio som tidigare aldrig har varit i närheten av att vinna priset finns också kvar bland de åtta. Det handlar om Johan Kristoffersson (världsmästare i rallycross), Sofia Olofsson (World Games-vinnare och Europamästare i thaiboxning) och Stefan Olsson (Wimbledonmästare i paratennis).

"Roligt att Sofia Olofsson och Stefan Olsson, som kanske inte är så kända, är kvar bland de åtta. Och lite överraskande att Daniel Ståhl är utslagen", säger Radiosportens chef Markus Boger i ett pressmeddelande.

TT