Bajens tränare kritisk: Kräver mer

Publicerad 2017-05-21

Fotboll. Intappad boll och tappade poäng mot Malmö (1-1) i onsdags. Ny intappad boll och nya tappade poäng igen mot Sirius (1-1) under söndagen

Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson fick kritik av sin egen tränare efter ännu en dyrbar tavla.

– Sirius mål var inte ens en målchans. Det är klart att "Ömmi" ska ha den. Han måste vara bättre än så, sade Hammarbytränaren Jacob Michelsen till TT.

Det var många som undrade hur den isländske landslagsmålvakten kunde släppa in Anton Tinnerholms lösa skott till 1-1 tidigare i veckan och Kristinsson bad den gången hela laget om ursäkt för sin tavla.

Mot Sirius var till och med målskytten själv överraskad när hans inte allt för hårda skott - Sirius enda avslut på mål i första halvlek - gick i mål efter bara 11 minuter och 20 sekunder.

– Jag blev väldigt förvånad. Hann till och med tänka att det var synd att det var ett så dåligt skott eller rättare sagt att jag borde ha dragit den mer åt sidan. Jag trodde först att han räddade ut bollen, men sedan såg jag att den faktiskt gick in i nätet. Det var lite märkligt, sade Niklas Busch Thor.

Första målet

Och fler höjde på ögonbrynen. Hammarbymålvakten slängde sig ju åt rätt håll men bollen såg ut som en hal tvål i händerna på honom innan den studsade över huvudet och in på mål.

– Tråkigt för honom men kul för mig, mitt första allsvenska mål, sade Siriusmittfältaren med ett leende.

Ögmundur Kristinsson själv ville inte prata med media.

– Icke nu, var det enda han sade innan han med raska fötter hoppade in i spelarbussen.

"Måste skärpa sig"

Men Hammarbytränaren Jacob Michelsen var tydlig på presskonferensen:

– Han måste skärpa sig, av de fem senaste målen som vi har släppt in har han varit direkt inblandad i samtliga. Jag kräver mer av Islands landslagsmålvakt. Jag kräver mer av en spelare som har varit med i VM.

TT: Vad har du sagt till honom efter matchen?

– Att han är en bra målvakt. Han är i landslaget, han är seriös, han jobbar hårt men jag sa också att han måste skärpa sig för de två senaste målen ska han bara ha. Vi har kommit överens om hur vi ska göra saker och han måste använda sina händer på ett bättre sätt.

TT: De här tabbarna som gjorts, påverkar det resten av laget tycker du?

– Nej. Självförtroendet i laget är bra. Som i dag. Vi var det bättre laget, framför allt i första halvlek. Vi borde ha avgjort där. Nu pratar vi alla om "Ömmi" - och han har haft ett par tuffa matcher där han varit inblandad i dåliga situationer men vi bör kräva mer av de andra spelarna med. Om en målvakt gör ett misstag så kostar det men vi har ju anfallare också. De måste göra mål på sina chanser.

TT

Följ ämnen

Följ ämnen i artikeln