Norén femma i The Players Championship

Publicerad 2017-05-13

Golf. Alex Norén håller sig kvar i tätstriden och ligger delad femma i The Players Championship.

Men det kunde ha varit ännu bättre om inte Norén hade avslutat med två bogeys.

Efter första rundan sade Alex Norén att han hade spelat bättre golf än på mycket länge. Den andra rundan i veckans stortävling i Florida var inte så dum den heller, även om den fick en halvtrist avslutning.

Norén var bara två slag från ledningen när han kom till det luriga 17:e hålet på TPC Sawgrass. Han träffade greenen, men treputtade för en bogey. På 18:e slog Norén inspelet i bunkern, med en ny bogey som följd.

Med rundorna 68-71 placerar sig Alex Norén som delad femma på fem slag under par. Han är fyra slag efter Louis Oosthuizen, Sydafrika, och Kyle Stanley, USA, som tillsammans går ut i lördagens ledarboll.

Tråkiga avslutningar var lite av svenskarnas signum under fredagen. Henrik Stenson spelade bättre än under första rundan och gav ett litet tecken på gryende form. Efter en birdie på 17:e hålet var han uppe bland de tio främsta, men en dubbelbogey på 18:e gjorde att Stenson hastigt rasade i resultatlistan igen.

Världssjuan ligger totalt två under par efter rundorna 72-70. Trots den tunga avslutningen kan Stenson i alla fall trösta sig med att han bryter sviten med fyra missade kvalgränser.

Även David Lingmerth gjorde dubbelbogey på 18:e, efter att ha slagit i vattnet. Han ligger på par totalt och får också spela vidare i helgen.

För Fredrik Jacobson och Jonas Blixt (båda fem över par) är det däremot färdigspelat.

TT