Mellberg får vänta med firandet

Publicerad 2016-11-03

Fotboll. Olof Mellberg är avstängd i Brommapojkarnas seriefinal och får följa dramatiken från läktaren.

Och om BP ändå lyckas gå upp i superettan får han inte fira med laget förrän 60 minuter efter slutsignal.

Det var i matchen mot Nyköping som känslorna svallade över för Brommapojkarnas tränare. Den förre landslagsstjärnan ska ha skrikit saker åt motståndarlagets tränare, vilket gjorde att han visades upp på läktaren.

Mellberg får därmed inte leda laget i den direkt avgörande division 1-matchen mot Vasalund på söndag- och han får heller inte springa ner på planen vid ett eventuellt firande efteråt:

"Personen får, i samband med den nästkommande matchen, inte befinna sig i omklädningsrum eller i närheten av det tekniska området, i pressrum eller annan lokal inom arenan från 90 minuter före match till 60 minuter efter slutsignal samt inte heller på annat sätt instruera eller ha annan kontakt med sitt lag", står det i Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser.

Vad som händer om Mellberg går in i omklädningsrummet för att skåla med sina spelare innan 60 minuter har gått efter slutsignal?

– Då kan någon komma in och anmäla att han brutit mot tävlingsbestämmelserna, säger Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på förbundet.

BP behöver en poäng för att vinna serien.

TT