Sandström höll nollan mot Växjö

TT-SPORT

Ishockey. Tre veckor kvar till Junior-VM-äventyret i Kanada.

Då laddade förväntade JVM-keepern Felix Sandström upp på bästa vis med sin andra SHL-nolla för säsongen.

– Felix är ruskigt bra, man kan verkligen lita på honom. När han står i mål, då vet man att det blir en nolla, berömmer lagkompisen Oskar Lindblom efter 2-0 hemma mot Växjö.

Nu var det inte Felix Sandströms svåraste match i karriären.

Växjö - tvåa i tabellen inför mötet - var oväntat bleka, raggade mest kontringar, var lättpasserade och fick bara iväg 22 skott på mål - medan Brynäs sköt 37.

Men det är som bekant de målsnåla matcherna som brukar vara knepigast för målvakterna när det väl dyker upp tuffa lägen:

– Det kändes bra i dag, stabilt och lugnt och när utespelarna hjälper en att täcka skott då tar det bort många svåra lägen och underlättar väldigt mycket för mig också, säger Sandström ödmjukt.

Given i JVM

När det gäller JVM är Sandström given i truppen.

19-åringen spelade tre JVM-matcher redan förra året och har fått fortsatt stort förtroende i juniorlandslaget efter det.

Brynäs poängkung Oskar Lindblom tvekar inte om varför hans lagkamrat bör få spela majoriteten av matcherna under turneringen:

– Han är bäst i årskullen. Så är det bara. Det finns inget annat, säger Lindblom.

Sandström själv har självförtroendet men är lite mer försiktig:

– Det är självklart mitt mål att få vara förstekeeper där, speciellt nunär det går i Montreal. Det vore sjukt kul och häftigt att få dela den upplevelsen. Man fick lite försmak på det förra året och det är verkligen coolt, en mäktig känsla. Får jag dessutom stå mot Kanada vore det verkligen en dröm som i uppfyllelse.

TT: Vad i ditt spel berättigar att just du får förstespaden där?

– Jag tror att just min stabilitet kan ge trygghet och så till laget och under en turnering så krävs det att man litar på varandra. Det ska jag bidra med om jag får chansen, säger Felix Sandström.

Ingen soffpotatis

Brynäsmålvakten är redan på väg att etablera sig i SHL.

Han har bättrat på både snittet över insläppta mål, räddningsprocenten och inte minst fysiken efter en stenhård sommarträning:

– Vår fystränare har gett mig mycket. Det är inte bara fysen utan han är ett stöd när det gäller kosten, sömnen, allt sådant. Nu när man blivit äldre har man insett att det ger oerhört mycket att sköta det också.

TT: Slarvade du förr?

– Nej men nu har jag verkligen insett att det påverkar prestationen väldigt mycket.

TT: Är du lika tränad som utespelarna?

– Ja, Gud ja. Sedan skiljer det såklart på vad man ska vara tränad för, men det går inte att vara en soffpotatis som målvakt längre.

TT