Trean Kling: "Jag har mer att ge"

TT-SPORT

Alpint. Kajsa Kling satte personligt rekord och kom trea i störtloppet i Lake Louise. Det kunde ha blivit mycket bättre men två sena skrällar petade ned svenskan.

– Jag är jätteglad, säger 27-åringen.

Kajsa Kling var på väg mot en ordentlig överraskning och seger i störtloppet i Lake Louise, Kanada.

Men med höga startnummer körde först italienskan Sofia Goggia (28) och sedan slovenskan Ilka Stuhec (29) in på bättre tider - ännu större skrällar.

Segraren Stuhec var 22 hundradelar snabbare och Goggia hade 9 hundradelar tillgodo på den 27-åriga svenskan. Kling startade som nummer 17 i, som det verkade, något sämre förhållanden än toppduon.

"Lugn i kroppen"

Tredjeplatsen innebär nytt personbästa i disciplinen för Åreåkaren. Tidigare har hon som bäst varit fyra i störtlopp, i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee i januari.

– Det hade känts för jäkla skönt att vinna men en tävling är aldrig över förrän alla har kört, säger Kling när hon firar pallplatsen över en crème brûlée.

Trots att åket kan ha varit tävlingens bästa - Kling hade ingen uppfattning om förhållandena för Stuhec och Goggia - hittade svenskan en hel del att förbättra till lördagens andra störtlopp i Lake Louise.

– Det känns som om jag har mer att ge och det är positivt. Jag kan hålla ihop det ännu mer och skapa mer fart ut på flackerna, säger hon.

Vågar gå för det

Kling tycker att hon har samlat ihop delarna i åkningen till en bättre helhet inför den här säsongen.

Hon känner sig tekniskt och taktiskt starkare och är ett nummer större mentalt.

– Tidigare har jag åkt bra på träning men trott att jag har behövt göra något extra på tävling. Det gäller bara att slappna av och våga gå för det, säger hon.

I super-G har Kling som bäst varit tvåa.

Den senaste svenska segern i störtlopp tog Anja Pärson i italienska Tarvisio i mars 2011.

TT