Oavgjort för Brasilien i premiären

Publicerad 2016-06-05

Fotboll. Det blev en trevande start för Brasilien i Copa America, det sydamerikanska mästerskapet. Premiärmatchen mot Ecuador i Los Angeles slutade 0-0 trots flera stora målchanser för bland annat Philippe Coutinho och Lucas Lima.

Ecuador fick ett mål bortdömt i den andra halvleken. Brasilianske målvakten Alisson tappade in bollen i mål efter ett inlägg från Miller Bolanos men domaren bedömde att bollen varit ur spel i ett tidigare skede.

Brasilien kommer till spel i Copa America utan sju ordinarie spelare, däribland anfallaren Neymar som vilas för att i stället spela OS på hemmaplan i augusti, det har gjort att förväntningarna är låga på laget.

Årets Copa America avgörs i USA och premiärmatchen spelades på Rose Bowl i Los Angeles, där Brasilien vann VM-finalen 1994 mot Italien på straffar. På onsdag spelar Brasilien sin nästa match, mot Haiti.

I Brasiliens grupp slog Peru Haiti med 1-0. Malmöbacken Yoshimar Yotún började på bänken för Peru, men blev inbytt. I grupp A spelade Costa Rica med gamle AIK-profilen Celso Borges i laget 0-0 mot Paraguay.

TT-AFP