Fourcade fortsätter dominera

TT-SPORT

Skidskytte. Martin Fourcade dominerar herrarnas världscup i skidskytte fullständigt och vann masstarten i Nove Mesto, Tjeckien. Fransmannen, som har fem raka totalsegrar i världscupen, har därmed vunnit sju av åtta individuella tävlingar den här säsongen.

Fourcade hade 8,3 sekunder tillgodo på tvåan Simon Schempp, Tyskland, och 9,4 på trean Anton Babikov, Ryssland. Babikov och hans landsman Maxim Tsvetkov, 22:a i söndagens tävling, är ensamma om att ha besegrat den franska storstjärnan i vinter - som etta och tvåa i jaktstarten i Östersund.

Fourcades lagkamrat Jean-Guillaume Béatrix stod för tävlingens blunder. Fransmannen sköt fullt och efter det fjärde skyttet låg spåret öppet för en andraplats. Béatrix var dock övertygad om att han missat ett skott, gjorde en straffrunda och slutade på 13:e plats.

Den 19-årige svensken Sebastian Samuelsson gjorde sin första masstart i världscupen och slutade näst sist, på 29:e plats.

I damloppet blev det till den stora tjeckiska publikens enorma glädje hemmaseger. Gabriela Koukalova, tidigare Soukalova, avgjorde tävlingen på slutvarvet när hon ryckte i från italienska trean Dorotea Wierer och höll undan för tyska tvåan Laura Dahlmeier.

Anna Magnusson inledde med tre bommar i första skyttet och slutade på 24:e plats.

TT