Bibic rasar efter avstängningen

TT-SPORT

Ishockey. Röglebacken Almen Bibic rasar mot SHL och Svenska ishockeyförbundet sedan han stängts av i tre matcher och bötfällts med 13 000 kronor.

– Pinsamt. Det känns som männen som sitter där högt uppsatta vill få bort mig och brorsan från svensk hockey, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Bibic fälls för en tackling mot huvudet på Leksands Nichlas Torp i tisdagens match. Bibic blev inte utvisad för situationen, men fick däremot matchstraff för en omdiskuterad tackling på Sondre Olden. Den situationen ledde inte till avstängning.

– Det är en jakt på både mig och Alen känns det som. Vi ska åka dit för minsta lilla. Jag vet inte om det har att göra med mitt ursprung - att jag har fel efternamn för den här sporten, säger den fysiskt spelande backen.

Incidenterna i matchen gjorde en distriktsdomare i ishockey i Dalarna så upprörd att han skickade ett skriftligt meddelande till Bibic där spelaren kallades för "djävla pizzabagare" och "djävla käring".

Bibic valde att publicera meddelandet på Twitter.

– Det är vanligt att jag får sådana här meddelanden, men nu när det är någon som jobbar på Ishockeyförbundet så måste det fram, säger han till SVT Sport.

Ordföranden i Dalarnas ishockeyförbund, Sven-Åke Petters, säger att domarens meddelande var "oförskämt", "oprofessionellt" och "olämpligt".

Enligt Dalarnas Tidningar har förbundet fråntagit domaren hans kommande uppdrag.

TT