TT-Sport

Oavgjort för PSG mot Chelsea

TT-SPORT

Fotboll. Zlatan Ibrahimovics Champions League-dröm lever.

Det första åttondelsfinalmötet mellan hans Paris Saint-Germain och Chelsea slutade 1-1.

– Med lite tur hade jag gjort ett eller två mål, säger Zlatan till Viasat.

Svensken pratade om "det där jävla Champions" redan 2009 efter att han med Inter blivit utslagen i åttondelsfinalen mot Manchester United. Nu är PSG:s härförare inne på sitt 14:e försök att vinna turneringen, och även om han hade velat ha med sig en seger från hemmamötet med Chelsea så innebär 1-1 hemma på Parc de Princes att det fortfarande kan gå vägen.

Det var Chelsea som tog ledningen i den 36:e minuten. Branislav Ivanovic satte 2015 års första Champions League-mål när han nickade in 1-0 till gästerna.

Cavani kvitterade

Det täta Chelsea-försvaret tvingade ut PSG:s spel på kanterna, men via inlägg och hörnor lyckades hemmalaget ändå skapa en hel del målchanser - och till slut också mål. Edinson Cavani prickade in 1-1 med pannan efter knappa timmens spel.

I ligamötet med Caen i helgen handlade mycket om Zlatan Ibrahimovic målfirande, där han slet av sig tröjan och visade upp en överkropp fylld av temporära tatueringar i en kampanj för FN:s World Food Programme. Mot Chelsea fick han aldrig chans att visa om de fortfarande satt kvar, hans nick i slutskedet tippades över av Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

– Vi skapar väldigt bra chanser, men deras målvakt gör väldigt bra räddningar, säger Zlatan till Viasat Fotboll.

– Med lite tur hade jag gjort ett eller två, tillägger han.

I mötet med Chelsea fick Zlatan, precis som i fjol, möta sin förre tränare José Mourinho. Och det var ett kärt återseende.

– Han har gjort det fantastiskt bra efter att vi jobbade ihop och jag har gjort det fantastiskt bra också. Så är det. En stor spelare och en stor tränare, säger "Ibra".

"Älskar killen"

Mourinho var lika glad över återseendet:

– Jag älskar killen. Och spelaren behöver man inte säga något om. Han är fantastisk, säger Chelsea-tränaren till Viasat.

I fjol åkte PSG ut mot just Chelsea i Champions Leagues kvartsfinal och nu hoppas Zlatan på revansch inför returmötet på Stamford Bridge:

– Det är öppet och vi ser fram emot andra matchen, säger han.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport