Verstappen vinnare – Hamilton på podiet

Av:  Sebastian Wognsen/TT

Max Verstappen jublar efter sin sjätte seger för säsongen.
Max Verstappen jublar efter sin sjätte seger för säsongen.

Red Bulls Max Verstappen vann Kanadas grand prix och motsvarade förväntningarna.

Lewis Hamilton klättrade en placering från kvalet och tog sin blott andra pallplats för säsongen.

Med Ferrari-föraren Charles Leclerc ur toppstriden kunde Verstappen ta sin sjätte seger för säsongen – dock pressad av Ferraris andre förare Carlos Sainz på grund av en säkerhetsbil med 20 varv kvar.

– Säkerhetsbilen hjälpte inte mig, det blev spännande i slutet och de sista varven var riktigt roliga, säger Max Verstappen i segerintervjun.

– Jag tryckte på och försökte med allt jag hade för att slå Max men vi hade inte den farten, säger Carlos Sainz.

Leclerc klättrade

Ferrari blev tvungna att byta Charles Leclercs motor vilket betydde att han fick starta från sista led. Monegasken är Max Verstappens främste utmanare i sammandraget och trots förutsättningarna klättrade han hela vägen upp till femte plats.

Kvalets stora utropstecken, Fernando Alonso, är nog inte supernöjd med sin insats i Alpine-bilen. Från sin andraplats föll 40-åringen hela vägen ner till sjunde.

Mercedes kan vara nöjda med sina förares insatser. George Russell slutade på fjärde plats bakom Lewis Hamilton som trea. Den sistnämnda gjorde ett bra race och hade under delar av loppet hela banans snabbaste varv. Det här var Hamiltons blott andra topp 3-placering, första kom i säsongens första race i Bahrain.

– Det är lite överväldigande att ta den här tredjeplatsen. Vi har kämpat så mycket med bilen och aldrig gett upp och det är jag så stolt över, säger Lewis Hamilton.

Perez bröt

När Yuki Tsunoda körde av på det 49:onde varvet och en en säkerhetsbil tillkallades, vilket skapade spänning och ställde Kanadas grand prix på sin spets. Verstappens försprång försvann och då kunde Carlos Sainz ge nederländaren en match hela vägen in i mål.

Sämre gick det för Verstappens stallkollega Sergio Perez. På varv nio fick mexikanen problem med växellådan som gjorde att han fick avbryta. Något som resulterade i kvällens första virtuella säkerhetsbil, en andra tillkallades då Mick Schumacher, Haas, tvingades utgå.

Publisert: