Avlidna AIK-fansen var Vetlandaspelare

Av:  TT

Olyckan inträffade i Uppvidinge kommun utanför Växjö.
Olyckan inträffade i Uppvidinge kommun utanför Växjö.

Tre unga AIK-supportrar har nu avlidit efter torsdagens bilolycka utanför Växjö. Samtliga hade koppling till bandyklubben Vetlanda och en av dem spelade i klubbens ungdomslag.

Polisen bekräftar att en tredje person avlidit av sina skador efter olyckan.

Personerna var på väg till Kalmar för att se AIK:s bortamöte i allsvenskan när bilen de färdades i frontalkrockat med en annan bil. Totalt fem personer var inblandade i olyckan.

AIK-spelarna informerades om dödsolyckan direkt efter matchen (1–1).

– Vi gör inga intervjuer. Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, sade AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Aftonbladet.

AIK har upprättat en minnesplats utanför Friends arena i Solna.

En av de avlidna spelade i Vetlandas ungdomslag i bandy och har i sommar även tränat med klubbens A-lag. De andra två avlidna har också förflutet i klubben.

”Vi sörjer tre unga människor och tänker framför allt på familj och nära vänner. Han var en fantastisk lagkamrat som kommer lämna ett stort tomrum efter sig i hela föreningen. Vi sörjer också de två övriga omkomna som båda är tidigare ungdomsspelare i Vetlanda BK”, säger ordförande Håkan Edvardsson i ett pressmeddelande.

Svensk elitfotboll, Sef, meddelar att en tyst minut kommer att hållas i samband med den kommande omgången av allsvenskan och superettan.

Publisert: