Sagströms succé – klar för kvartsfinal i Las Vegas

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2022-05-28

Madelene Sagström är klar för kvartsfinal i LPGA-tourens stjärnspäckade matchspelstävling i Las Vegas.
Madelene Sagström är klar för kvartsfinal i LPGA-tourens stjärnspäckade matchspelstävling i Las Vegas.

Madelene Sagström fortsätter att visa strålande form på golfbanan.

I den stjärnspäckade matchspelsturneringen i Las Vegas vann hon gruppen, åttondelsfinalen mot Emma Talley – och nu väntar kvartsfinal mot sydkoreanskan Ji Eun-Hee.

LPGA Match Play gjorde debut i fjol och är den enda stora matchspelstävlingen på den amerikanska damtouren. Årets upplaga har nu tagit sig igenom gruppspelet och åttondelsfinalerna – och bland dem som imponerat mest finns en svenska.

Madelene Sagström har visat kanonform under våren och radat upp topplaceringar, och det verkar hålla i sig. Efter tre raka segrar i gruppspelet, mot schweiziskan Albane Valenzuela, taiwanesiskan Hsu Wei-Ling och amerikanskan Ryan O'Toole, hade 29-åringen sedan inget bekymmer med att ta sig vidare från åttondelsfinalen mot amerikanska Emma Talley.

I kvartsfinalen väntar sydkoreanskan Ji Eun-Hee.

Tuff värme

– Jag trodde att det framför allt skulle bli fysiskt utmanande på grund av värmen här. Men nu är jag nog främst trött i huvudet, sade Sagström till LPGA-tourens hemsida efter sista gruppspelsmatchen.

”Höjt min lägstanivå”

Sagström tog sin hittills enda seger på LPGA-touren 2020. De senaste veckorna har hon visat att hon kommer allt närmare sin andra. Sagström kommer till veckans tävling med två tredjeplatser, en niondeplats och en 13:e-plats (i majorn Chevron Championship) som senaste fyra resultat.

– Det känns så. Jag har jobbat väldigt hårt för att höja min lägstanivå. Jag har alltid vetat att jag har topparna, men när jag har spelat som sämst har det varit lite för dåligt, säger Sagström.

Det stjärnfyllda startfältet i Las Vegas skulle egentligen ha innehållit ytterligare en svenska, men Anna Nordqvist tvingades dra sig ur efter att ha blivit sjuk.