SM-guld till Femling i karriärens sista lopp

TT

Publicerad 2024-03-25

Peppe Femling. Arkivbild.

Det blev SM-guld i karriärens sista tävling för Peppe Femling, som tillsammans med Anna Magnusson vann singelmixedstafetten i Boden.

– Det har varit en fin avslutning, säger Femling i SVT.

Systrarna Hanna och Elvira Öberg slutade femma, bara sekunder från medalj.

I vanliga fall är det en herr- och en damåkare som utgör laget i singelmixed, men i måndagens SM-tävling bestod Piteås förstalag av två damer, nämligen systrarna Öberg.

Hanna Öberg fick åka mot herrarna och som väntat var hon en bit efter de bästa åkmässigt. Hon avslutade dock sin stafettinsats med fint skytte och när hon växlade över till lillasyster Elvira Öberg för den avslutande sträckan fanns det viss pallvittring.

Lag Öberg fick dock nöja sig med femteplatsen, fyra sekunder från pallen.

– Det var superkul. Jag kände redan på förhand att det var förstavarvet jag var lite nervös för, och jag tror att det var många som körde snabbt där. Jag trodde absolut inte vi skulle vara med så högt uppe, säger Hanna Öberg.

För Peppe Femling, i lag med sambon Anna Magnusson, blev det SM-guld i karriärens sista tävling.

– Nu är det klart på riktigt. Det känns bra. Det var mycket känslor förra veckan, nu är jag mest här och njuter. Det har varit en fin avslutning, säger Femling efter tävlingen.

SM-silvret gick till Emma Nilsson och Emil Nykvist, och bronset tog Anna Hedström och Sebastian Samuelsson hand om. Efteråt berättade Samuelsson hur det var att ställas mot Hanna Öberg.

– Det var lite stressigt, det ska jag erkänna. I normala fall hade man tagit det lite lugnt på första varvet men nu när Hanna var med får vi skapa lite avstånd in till vallen. Det var kul, de gjorde det jättebra och var nära medalj, det var bra gjort av dem, säger Samuelsson.