Gauff vidare – Wozniacki utslagen

Klas Widestrand/TT

Publicerad 2024-01-17

Coco Gauff firar efter att ha slagit landsmaninnan Caroline Dolehide i Australian Opens andra omgång.

Coco Gauff är vidare i Australian Open efter en övertygande seger. Den tidigare världsettan Caroline Wozniacki är däremot utslagen efter en hård kamp mot kvalspelaren Maria Timofejeva i tre set.

– Ibland måste man berömma sin motspelare, hon spelade väldigt bra i dag, säger Wozniacki.

33-åringen från Odense inledde dock med att koppla greppet om matchen när hon bröt Timofejevas serve redan på första försöket i en kamp som utspelades under tak i ett regntungt Melbourne.

Ryskan kämpade hårt i varje duell men hade inte mycket att säga till om – Wozniacki uppvisade stor säkerhet i såväl forehand, backhand och serve.

– Jag spelade bra och kände jag hade kontrollen i duellerna, säger den tidigare världsettan Wozniacki på sin presskonferens.

Danskan kom tillbaka till tennisen i augusti förra året efter en tre år lång paus. Men känslan för spelet verkar inte ha vittrat bort under frånvaron. Tvärtom lyckades hon upprepade gånger vända pressade lägen till poängvinst genom att läsa av sin motståndare och placera sig rätt. Åtminstone i första set.

Kross i sista set

Set nummer två blev en helt annan historia, där Wozniacki – som vann grand slam-turneringen i Melbourne 2018 – efter ännu en stark inledning började svikta.

Efter att ha brutit varandras servar fram och tillbaka tog ryskan hem mittenakten, 6–4.

Det avgörande setet blev en kopia av det första men med ombytta roller. Timofejeva tog kontroll tidigt och släppte sedan endast ett game ifrån sig och Wozniacki förlorade med siffrorna 6–1, 4–6, 1–6.

Ingen tennis i kalendern

På en fråga från TT om hon kände att hon tappade fokus i de två sista seten svarar hon:

– Det skulle jag inte säga. Ibland måste man berömma sin motspelare, hon spelade väldigt bra i dag. Jag var ute på planen och kämpade och gjorde mitt bästa.

För närvarande har hon inga fler turneringar planerade och vad som väntar framöver är oklart.

– Helt ärligt vet jag inte. Jag får se hur det känns, säger Caroline Wozniacki.

Gauff vann – Jabeur ute

För världsfyran Coco Gauff gick det desto bättre. Det 19-åriga stjärnskottet vann mot landsmaninnan Caroline Dolehide i raka set, 7–6 (7–2), 6–2.

Sista gamet blev dock en utdragen historia som Gauff lyckades vinna efter att ha räddat flera breakbollar.

– Det var förstås ett game där pressen var hög, men jag visste också med mig att pressen låg mer på henne, säger Gauff till TT och fortsätter:

– När man ger sig själv det utrymmet och inser att det inte är på liv och död, blir man lite mer avslappnad.

En som likt Wozniacki åkte ut på onsdagen är världssexan Ons Jabeur från Tunisien, som även förra året förlorade redan i omgång två. Likt Wozniacki fick Jabeur se sig slagen av en ryska, närmare bestämt 47-rankade Mirra Andrejeva.

Tunisiskan vann blott två game i en match som slutade 0–6, 2–6.