Skrällarna: Både Liverpool och Arsenal förlorade

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-04-14

Mängder med målchanser men smått ofattbara missar.

Crystal Palace skrällseger på Anfield kan kosta Liverpool och avgående managern Jürgen Klopp Premier League-titeln.

Tur i oturen: Arsenal förlorade senare hemma mot Aston Villa.

Hemma på Anfield hade Liverpool möjligheten att passera Manchester City och ta över serieledningen, åtminstone i några timmar.

Då kom säsongens första hemmaförlust – och det vid sämsta möjliga tillfälle.

Eberechi Ezes mål efter en kvart stod sig som matchens enda, trots att Liverpool skapade chans efter chans efter chans. Det var snudd på en bedrift vissa gånger att inte få in bollen bakom Dean Henderson.

Två tunga förluster

Den plötsliga formsvackan kan på bara några dagar ha förstört två titelchanser. 0–3 hemma mot Atalanta i torsdags måste väntades i kvartsfinalreturen i Bergamo – annars är Europa League-äventyret över.

– Egentligen gjorde vi en riktigt bra match i dag, men utan att göra mål. Det är inte så enkelt, dessvärre, säger Jürgen Klopp.

Efter 32 spelade matcher av 38 är trean Liverpool två poäng bakom Manchester City och på samma poäng som tvåan Arsenal som föll hemma mot Aston Villa med 0–2.

Arsenal hade länge det mesta av spelet, men ligafyran Aston Villa de hetaste chanserna. Ollie Watkins prickade stolpen, Youri Tielemans träffade både stolpen och ribban med ett och samma skott.

Inhopparen Leon Bailey och Watkins avgjorde under slutminuterna.

Sviten bröts

Det var Arsenals första ligaförlust i år efter tio vinster och en oavgjord, men också den andra förlusten mot Aston Villa den här säsongen.

Andreas Pereira gjorde båda målen när Fulham vann Londonderbyt borta mot West Ham.

Matchen fick ett trist slut. West Hams inhoppare George Earthy hann bara vara på planen i tre minuter innan han bars ut på bår efter en kollision med en lagkamrat.

19-åringen fördes till sjukhus med en huvudskada.