Krisklubben förstärker med Diskerud

TT

Publicerad 2020-06-13

Mix Diskerud återvänder till allsvenskan. Han har tidigare spelat i IFK Göteborg. Arkivbild.

Fem timmar innan det extra transferfönstret stänger presenterar Helsingborg ett tillskott.

Klubben tar in norskfödde amerikanen Mikkel Mix Diskerud på ett korttidslån från Manchester City.

Ordföranden Krister Azelius medger att den kristyngda klubbens styrelse brottats med beslutet.

"I det läget vi befinner oss i med skador, tunn trupp och få alternativ på mittfältet känns det bra att få in en spelare med Mix kvaliteter", säger tränaren Olof Mellberg i ett uttalande på klubbens hemsida.

Diskerud är född i Norge men spelar för det amerikanska landslaget. Han har tidigare varit utlånad till IFK Göteborg under två perioder, 2017 och 2018. Efter den senaste sejouren i IFK har han spelat i den sydkoreanska ligan. Lånet gäller säsongen ut.

Värvningen kommer i ett läge när Helsingborg befinner sig i ekonomisk kris och för drygt en vecka sedan vände sig till kommunen om hjälp. Ordföranden Krister Azelius medger att det ser märkligt ut:

– Ja. Absolut. Det som är en stor problematik i det här läget är att försöka förutse vad som händer i balansen mellan fotboll och ekonomi. Det skulle bli än märkligare för oss om vi fattade ett beslut som gör att vi inte klarar av den fotbollsmässiga prestationen inom de nu befintliga ramarna. Det är så vi har tänkt. Men vi har ju brottats med frågan från vänster och höger, säger han till fotbollskanalen.se.

Helsingborg inleder allsvenskan på måndag när man tar emot nykomlingen Varberg hemma på Olympia.

Följ ämnen i artikeln