Norrman rasade i Wales – tio slag på ett hål

David Hjorter/TT

Publicerad 2021-07-24

Vincent Norrman hade en del att fundera över under den tredje dagens spel i Wales. Arkivbild.

Vincent Norrman imponerade under de två första dagarnas spel i Europatourtävlingen Cazoo Open i Wales.

Men på lördagen rasade den 23-årige svenske golfarens spel ihop rejält, efter att han bland annat slagit tio slag på det avslutande par 5-hålet.

Norrman gick den tredje rundan på 77 slag, sex över par, vilket var tangerat näst sämst av alla spelare ute på banan vid Celtic Manor Resort utanför Newport.

Anledningen till den höga scoren var framför allt en genomklappning på det 18:e hålet då Vincent Norrman hålade ut på tio slag, fem över par på par 5-hålet, efter att enligt Expressen ha slagit tre bollar i vattnet. Därutöver hade svensken också en dubbelbogey, sex slag, på hål 6, ett par 4-hål.

Norrman rasade därmed från andra till delad 28:e plats och har inte längre med segern i tävlingen att göra då han ligger på tre under par totalt och är 13 slag från ledningen.

Nacho Elvira, som Norrman var i delad ledning med efter första dagens spel, är i fortsatt topp efter att gått den tredje rundan på fem under par. Totalt är spanjoren 16 under par och leder tävlingen med sex slag före en kvartett spelare inför söndagens avslutning.