Inget CL-avancemang för Krasnodars svenskar

Av: TT

Publicerad:
Marcus Berg (till höger) under matchen mot Sevilla.
Foto: AP/TT
Marcus Berg (till höger) under matchen mot Sevilla.

Redan efter fyra matcher är det klart att Krasnodar inte går vidare i Champions League. Svensklagets hemmamöte med Sevilla slutade med en 1–2-förlust.

Krasnodar debuterar i den europeiska klubbfotbollens finrum den här säsongen och än så länge är Champions League-kostymen en aning för stor. Det knappa nederlaget mot Sevilla är visserligen inget att skämmas över – spanjorerna avgjorde genom Munir El Haddadi i sista tilläggsminuten – men det hade krävts seger för att hålla hoppet om åttondelsfinal vid liv.

De tre landslagssvenskarna Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Marcus Berg fanns alla i startelvan när Sevilla ordnade en drömstart på sitt Rysslandsbesök. Ett inlägg studsade ut till Ivan Rakitic, som med högerfoten klippte in 1–0 på halvvolley redan i fjärde minuten.

Kvitteringen i 56:e minuten hade en blågul passningsfot när Olsson hittade Wanderson, vars skott styrdes i nät via två Sevillaspelare. Halvvägs in i andra halvlek hade både Olsson och Berg spelat klart och lite senare plockades även Claesson av banan.

Ett svensklöst Krasnodar jagade sedan ett segermål utan framgång och i stället kunde Sevilla avgöra sent. När Chelsea samtidigt bortaslog Rennes med 2–1, efter segermål av Olivier Giroud på tilläggstid, innebar det att grupp E redan är avgjord i toppen.

Chelsea och Sevilla är klara för Champions Leagues åttondelsfinaler i vår, medan Krasnodar och Rennes gör upp om tredjeplatsen som ger vidare spel i Europa League. Lagen möts i Krasnodar nästa vecka och vid hemmaseger säkrar svensktrions klubb avancemanget.

Publicerad: