"Får inte bli för många hedersamma förluster"

Jan Samuelsson/TT

Publicerad 2022-06-27

Helsingborgs Rasmus Jönsson och Amin Al-Hamawi deppar efter 1–2-förlusten borta mot Malmö FF.

Helsingborg var ytterst nära att skrälla borta mot Malmö FF.

Först på tilläggstid föll jumbon i Skånederbyt.

– Det får inte bli för många hedersamma förluster, sade HIF:s storspelande målvakt Kalle Joelsson efter 1–2 i Malmö.

HIF kom till Malmö med ett dystert facit: blott fem poäng på elva matcher och enligt Helsingborgs Dagblad, den sämsta säsongsstarten på 88 år. Men trots den sena 1–2-förlusten mot Malmö så fälldes det en del positiva omdömen efteråt.

– Det var en riktig fajt, Malmö vinner rättvist. Men vi tror att vi kommer att vända på det, sade HIF-tränaren Alvaro Santos efter matchen.

Målvakten Kalle Joelsson gjorde en jätteinsats och höll länge HIF kvar i matchen, men precis när matchuret tickat över 90 minuter avgjorde Patriot Sejdiu för MFF.

– Jag är besviken förstås. Både första och andra målet var billiga. Det känns snöpligt, summerade Kalle Joelsson.

Men han var nöjd med HIF:s spel.

– Spelar vi som vi gör nu så har vi chans mot alla lag. Men det är klart, det får inte bli för många hedersamma förluster. Vi måste omvandla bra prestationer till poäng också, sade Kalle Joelsson.

Helsingborgs 1–1-mål bokfördes som ett självmål, men det var Dennis Olsson som tog avslutet som styrdes i mål via MFF-försvararen Niklas Moisander. Olsson var lite bitter efter matchen men tyckte att laget utvecklats under speluppehållet.

– Vi har börjat om lite. I några tidigare matcher har vi bara gett upp och inte kämpat för varandra, den biten har vi verkligen utvecklat, sade Dennis Olsson.