TT-Sport

AIK-ilska efter polisens publikbesked

Av: 

TT

AIK:s supportrar, fans på läktaren protesterar mot den så kallade villkorstrappan. Arkivbild.
AIK:s supportrar, fans på läktaren protesterar mot den så kallade villkorstrappan. Arkivbild.

TT-SPORT

Med fem dagar kvar till derbyt har AIK fått besked från polisen om hur många man får släppa in på helgens stormatch mot Djurgården. På norra ståplats begränsas publiken till hälften, 2 500 personer, trots att de sista publikrestriktionerna släpps på onsdagen.

AIK sköt upp biljettsläppet eftersom polisens beslut dröjt. Klubbens vice klubbdirektör, Fredrik Söderberg sade i måndagen att det sena beskedet kommer att påverka klubben ekonomisk och göra det svårt för planeringen av matchen.

– Om vi inte vet villkoren har vi svårt att styra till exempel supportrar till olika läktare och då kan det bli en ökad osäkerhet med supportrar från olika lag som mixas. Det blir ju också svårt att planera med personal; hur många publikvärdar och ordningsvakter som behövs, sade han då.

Klubben skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida att polisens besked är en besvikelse:

”AIK Fotboll vill ta tillfället i akt att förtydliga de försvårande omständigheter ett så pass sent förhandsbesked som detta medför för både vår säkerhetsplanering som service gentemot vår publik,” skriver klubben och meddelar att man kommer att överklaga såväl beslutet som hanteringen av villkoret.

AIK, tillsammans med andra allsvenska klubbar, har varit starka motståndare till den så kallade villkorstrappan, det regelverk som polisen använder sig av för att motverka bland annat pyroteknik på läktarna. Klubbarna upplever polisens krav som orimliga och stämningen mellan supportrarna och polisen är infekterad.

Publisert: