TT-Sport

Hyfsad start för Stenson

TT-SPORT

Augusta, Georgia. I skuggan av Jonas Blixt skrällartade femteposition i Masters-golfen hade Henrik Stenson en hyfsad dag på jobbet.

Världstreans 73 slag innebär att han ligger 27:a - fem slag från ledaren Bill Haas, USA.

Upp till tredjeplatsen är det bara tre slag, så inledningsdagen av herrarnas första majortävling får godkänt.

– Ja, jag spelade bara halvokej, men scoremässigt var det hyfsat. Det här är en bana där man inte får slå några nästan-bra-slag på, och i dag slog jag för många sådana. Men det var skönt att få i några birdieputtar på slutet och dessutom räddade jag två bra par. Man kan lätt skjuta bort sig en första dag här, och nu känner jag ändå att jag är med, sade Stenson.

Det var flera av spelarna i världstoppen som hade svårt att bemästra banan under torsdagen - Phil Mickelson ligger till exempel 67:a, Jason Day 53:a och Sergio Garcia på plats 40 - men det beror till stor del på att spelarna på förmiddagen hade fördelar jämfört med de som gick ut sent.

– Ja, greenerna verkade vara mjuka i morse och blev därmed lite "trampade", vilket gjorde det svårt sedan när de blev hårdare och glashala. Bollen fick knappt ha någon hastighet alls i vissa lägen, det var riktigt svårt, sade Stenson.

För Peter Hanson, den tredje svensken i tävlingen, var det också knepigt.

Efter sex slag över par ligger han på en 80:e plats och behöver rycka upp sig rejält för att få spela vidare i helgen.

– Banan är lite för svår i förhållande till den spelstandard jag har just nu. Jag spelade hyggligt första nio hålen, men sedan gjorde jag några dumma bogeys och då slutar det så här, sade Hanson.

För att strö salt i såren blev han uttagen till en dopningskontroll, och lämnade därför banan sist av alla.

Fredagens starttider: Henrik Stenson 15.35, Peter Hansson 16.19 och Jonas Blixt 17.14.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport