Majordebut med smakstart för Broberg

Publicerad 2014-07-17

Hoylake. Biljetten till Hoylake fixade han i söndags.

Fyra dagar senare gjorde Kristoffer Broberg majordebut med att gå två under par på första rundan i British Open.

– Roligare att vara här än att spela lag-SM, sade han.

Det har hänt mycket med Kristoffer Brobergs golf i sommar. Tredjeplatsen i den irländska Europatourtävlingen i juni följdes upp med andraplatsen i Scottish Open i Aberdeen i söndags.

Den snart 28-årige stockholmaren avslutade en stadig rond med birdie och hamnade i gott sällskap med spelare som Fredrik Jacobson, Thomas Björn, Mikko Ilonen och Louis Oosthuizen på 70 slag, fyra slag efter ledande Rory McIlroy i ett tätt fält.

– Det känns bra mentalt, bara ut och köra. Jag trodde det skulle vara svårare, sade Haningespelaren.

– Jag har tränat extremt mycket ute på tävlingar, nu vilar jag mer för att vara fräsch hela veckan.

Med sitt nya puttgrepp - efter inrådan från flickvännen och tourspelaren Camilla Lennarth - och linjer på bollen har Broberg fått ordning på greenerna också.

– Jag har spelat bra hela säsongen men puttat otroligt dåligt. Nu puttar jag väldigt bra, det har hjälpt mig väldigt mycket.

Fredrik Jacobson såg med birdies på hål 16 och 18 att det blev två under par, 70 slag, på första ronden.

– Skönt komma in i en bra rytm, speciellt eftersom jag haft två veckor utan tävlingar. Jag är tacksam för att det blev lite snälla förhållanden i början i alla fall och komma in i den, sade den 39-årige göteborgaren efter sin inledningsrond.

Det var dock nestorn Robert Karlsson, 44, som med tre under par gick bäst av svenskarna på torsdagen.

Efter väckning klockan fyra var Robert Karlsson på plats kvart i fem på Royal Liverpool innan han gick ut i den absolut första ronden 06.25 lokal tid.

– Det var alldeles fullt med folk på första tee. Imponerande, sade Karlsson som gjorde fyra birdies på fem hål på invägen.

TT:s utsände