TT-Sport

Modo vände och vann

TT-SPORT

Ishockey. Modo tog sista chansen, besegrade Leksand med 4-1 på hemmais och har därmed i alla fall på papperet chans att slippa kvalspel i SHL-ishockeyn.

Matchen var i praktiken den sista chansen för Modo att åtminstone skapa en liten möjlighet att hänga kvar i SHL utan kval. En möjlighet som också yppade sig när resultattavlan visade att Linköping tidigt gick ifrån mot Brynäs. Samtidigt betydde också det att Leksand gavs chansen att ta sig förbi Brynäs och upp ovanför kvalstrecket. Ett Leksand som hade vunnit tre av fyra möten mot Modo den här säsongen, men å andra sidan varit helt ur form den senaste tiden och förlorat fem raka matcher.

Leksand tog ledningen

Modo såg klart starkast ut i första perioden och hade flera bra chanser att ta ledningen. Men det var Leksand som gjorde periodens enda mål, Johan Ryno i en tilltrasslad situation i powerplay. Målet var Rynos, som för övrigt trivts utmärkt mot Modo den här säsongen, tionde poäng mot Örnsköldsvikslaget på fem matcher.

I en jämn och relativt händelsefattig andraperiod hade Modos Per-Åge Skröder ett gyllene tillfälle att kvittera, men träffade utsidan av stolpen när han hade tom kasse.

Leksand fick ett fem mot tre-läge i slutet av andra perioden sedan domarna tagit en omdiskuterad utvisning på Modos Joonas Nättinen för att han skulle ha låst pucken mot sargen - reprisbilderna gav inget belägg för det.

Mode vände

Modo redde ut tre mot fem-läget, som Leksand fick med sig in i tredje perioden, och vände sedan matchen på dryga minuten.

Joonas Nättinen styrde in kvitteringen och Joonas Lehtivuori satte 2-1 efter en retur.

Leksand tryckte på för en kvittering när Marcel Hossa med fem minuter kvar gjorde 3-1 och avgjorde matchen. Hossas kantskott gick i nät via en Leksandsback. Simon Önerud satte sedan fyran i tom kasse.

Därmed har Modo, med sju omgångar kvar att spela, sex poäng upp till Brynäs och fyra till Leksand.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport