TT-Sport

Svenska målvakter skadade i NHL

TT-SPORT

Ishockey. Två VM-aktuella svenska målvakter skadade sig i NHL-ishockeyn. Ottawas Robin Lehner kan ha drabbats av en hjärnskakning när han blev pååkt av lagkamraten Clarke MacArthur och Edmontons Viktor Fasth skadade knäet i straffläggningen mot Winnipeg.

Några exakta besked hur det är med svenskduon hade inte deras klubbar direkt efter matcherna.

Kollisionen mellan Lehner och MacArthur i slutet av andra perioden i hemmatchen mot Carolina var riktigt otäck. Båda spelarna blev liggande utslagna på isen och de sista 54 sekunderna av perioden bröts och lades till den tredje perioden. Ingen av dem kunde fortsätta matchen.

– På sättet de kolliderade och föll och att de inte rörde på sig, det var skrämmande, sade Ottawas forwardsstjärna Bobby Ryan till Ottawa Citizen.

Han hjälpte MacArthur av isen, medan Lehner till slut kunde lämna för egen maskin. Enligt tidningen kan duon ha drabbats av hjärnskakning. I samband med kollisionen gjorde Carolina 4-3 och vann med 6-3.

Viktor Fasth storspelade och räddade 42 skott när hans Edmonton föll borta mot Winnipeg med 4-5 efter straffar. Det var i samband med den första straffen, där Winnipeg gjorde mål, som Fasth skadade knäet och tvingades bryta.

Edmonton avslutade en sex matcher lång bortaturné och Fasth ska undersökas vidare efter hemkomsten.

Både Lehner och Fasth är aktuella för VM i Tjeckien i maj då deras klubbar ser ut att missa slutspel.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport